PK Carsport Corvette Kumpen-Hezemans pakt tweede plaats Adria!

Mike Hezemans en Anthony Kumpen zijn tweede geëindigd in de FIA GT wedstrijd van Adria. Een knap resultaat waardoor het Nederlands-Belgische duo opschuift naar de tweede plaats in het kampioenschap.

Na de kwalificaties klonk Anthony Kumpen eerder sceptisch. Een vijfde tijd, sukkelend met de afstelling, het team zat met de handen in het haar. De PK Carsport rijders zouden tijdens de wedstrijd op regelmaat aanpakken. Nog voor de start schoof Anthony Kumpen een plaats en een rij op. "De Saleen van Wendlinger was niet conform waardoor hij enkele plaatsen op de grid verloor. Ik had een goede start maar werd verrast door een Saleen die buitenom kwam. Na een ronde of 8 ben ik de Saleen opnieuw voorbijgereden en had ik een achterstand van ongeveer 10 sec op de Corvette in derde stelling. De wagen was behoorlijk maar ik had last van een leegloper. Toch kon ik mijn stint gewoon afwerken en hoefde ik niet eerder binnen te komen."

Kumpen kwam pitten, Hezemans nam het stuur over. "Het was een perfecte pitstop. Het team verhoogde de bandendruk een klein beetje, ik had meteen een goed gevoel en dat werd bevestigd toen ik even later de derde plek pakte. Het was een razendsnelle stint, ik denk de snelste van de hele wedstrijd. Omdat een Maserati een stop and go penalty kreeg schoof ik door naar de tweede plaats. Op zo’n vijftien ronden verkleinde ik de kloof op de leider van 8 naar nog geen 3 seconden. Het ging echt heel goed maar toch kwam ik een klein tikkeltje snelheid te kort om de leider in te halen, ook al omdat ik naar het einde van mijn stint in het verkeer terecht kwam."

"Na mijn laatste pitstop kwam ik tussen beide Maserati’s terug de baan op" zegt Anthony Kumpen. "Ik had twaalf seconden achterstand op de leider en ongeveer dezelfde kloof op de eerste achtervolger. We eindigen tweede, een goed resultaat zeker op een circuit dat op maat gemaakt is voor de Maserati’s. In het kampioenschap schuiven we op naar de tweede plaats. We zijn zeer tevreden."

"Eind juni trekken we naar Oschersleben" weet Mike Hezemans. "Laat ons daar de goede lijn doortrekken!"