Fantastische zege in verzopen Oschersleben.

Mike Hezemans en Anthony Kumpen hebben met hun Corvette C6-R een fantastische zege behaald. In uiterst moeilijke omstandigheden hielden Kumpen en Hezemans het hoofd koel en pakten een verdiende zege. Na een vierde en een tweede plaats nu dus een overwinning! In de tussenstand van het WK naderen Hezemans-Kumpen tot op drie punten van de leiders.

Een slechte generale repetitie is meestal de voorbode van een goeie première. "Gisteren wou ik het té goed doen in de kwalificaties" zegt Mike Hezemans. "Ik wou zo graag goed presteren dat ik even van de baan ging en op die manier slechts een zevende tijd reed. Maar lang heb ik niet op die zevende plaats vertoefd want bij de start haalde ik meteen twee wagens in. Het was een tumultueuze start waarbij ik op het juiste moment in het juiste gaatje dook. Na één bocht schoof ik van de zevende plaats gelijk door naar de leiding! De wagen was goed, ik sloeg meteen een kloofje en de voorsprong werd groter en groter. Ik zag het weer veranderen en vroeg op het juiste moment om binnen te komen. Toen ik binnen was brak de hel los. Andere rijders waren nog op de baan, wij haalden enorm voordeel uit deze stop."

Tactisch gezien een meesterzet. Kumpen kreeg regenrubbers aangebonden en ging op zijn beurt de baan op. "Zeggen dat het moeilijk was is het understatement van het jaar" lacht Anthony Kumpen zich de tanden bloot. "Aquaplanning, overal stonden er plassen, het was niet te doen. Bij het remmen was het net alsof iemand een emmer water in de wagen gooide, zoveel water kwam er binnen. Normaal gezien is de stint in het midden van de wedstrijd de kortste maar we besloten zolang als mogelijk buiten te blijven omdat ik die omstandigheden nu toch gewoon was. 7 minuten voor tijd ging ik pitten en nam Mike terug over."

"Het waren toch wel zeven lange minuten. Ik heb gewoon getracht op de baan te blijven en een zo goed mogelijk tempo aan te houden" aldus Mike Hezemans. "Geloof me, in deze omstandigheden was dat geen makkelijke opdracht. Vele rijders zijn in de fout gegaan, wij niet. Daar mogen we toch best fier over zijn, niet?"

De volgende wedstrijd is in Spa-Francorchamps, een thuiswedstrijd voor PK Carsport. "We blijven punten pakken, we blijven zeer regelmatig presteren en we verkleinen de kloof op de leider in de tussenstand tot amper drie punten. Goed presteren in Francorchamps is belangrijk voor de rest van het kampioenschap. Winnen? Dat zou fantastisch zijn" besluit Anthony Kumpen.