PK Carsport wil in Algarve kloof dichten

Aanstaande zondag wordt er opnieuw geraced in het kader van het FIA GT kampioenschap. Alle teams zakken dan af naar de Algarve waar op de Autodrome Internacional Algarve de zesde manche van het kampioenschap gereden wordt. Anthony Kumpen en Mike Hezemans zijn samen met het PK Carsport team van de partij. Hun doel is simpel, maar niet eenvoudig … de kloof op de leiders van het FIA GT kampioenschap dichten.

Op zaterdag worden de trainingen en kwalificaties afgewerkt maar het duo Kumpen-Hezemans zal voor aanvang van het echte raceweekend reeds de nodige kilometers in de benen hebben. "Woensdag gaan we testen" weet Anthony Kumpen. "Op het Monteblanco circuit, in het zuiden van Spanje, organiseren we onze eerste privé test van het seizoen. Een testsessie is altijd nuttig maar zeker voor dit weekend want we rijden met 70 kg ballast. We kunnen nu de wagen afstellen met de extra gewicht en proberen om tot een zo efficiënt mogelijke afstelling te komen. Eén dag testen kan veel en interessante informatie opleveren."

"We hebben het circuit zo goed als voor ons alleen" pikt Mike Hezemans in. "Een dag hard werken die ons veel interessante info zal opleveren. We hebben een schema uitgewerkt en weten precies wat we willen testen. Op die manier kunnen we ons echt optimaal voorbereiden voor de wedstrijd van dit weekend met als doel een zo goed mogelijk resultaat neer te zetten."

PK Carsport team is een klein privé team met twee vaste mecaniciens. Een nietige dwerg vergeleken met het fabriekteam van Maserati. "En toch moet het bij hun dunnetjes door de broek lopen" zegt Anthony Kumpen. "De vorige wedstrijd hebben ze zelfs een derde wagen ingezet. Ze hebben dus schrik van dat kleine team uit Hasselt. Op zich heb ik geen probleem dat ze een derde wagen inzetten maar ze moeten het spel dan wel fair spelen. Eén wagen heeft er twee andere rijders opzettelijk afgereden. Na de wedstrijd werd het team op de mat geroepen en krijgt de desbetreffende wagen in de Algarve een straf waardoor hij 5 plaatsen achteruit gezet zal worden. De extra wagen die het team inzette reed op het einde belachelijk langzaam om toch maar Bartels-Bertolini te laten voorgaan. Teamorders dus en iedereen weet dat die verboden zijn. Ook dat hebben ze moeten uitleggen en ze zijn er goed mee weggekomen. Maar iedereen weet en heeft het met zijn eigen ogen kunnen vaststellen dat ze een spelletje gespeeld hebben. Ik heb respect voor het Maserati team dat al jaren investeert in dit kampioenschap maar hun manier van werken in de voorbije wedstrijd vind ik maar kleintjes."

"Het is jammer dat de Saleen niet mee doet" zegt Mike Hezemans. "Na de diskwalificatie van vorige wedstrijd geeft het team nu forfait. Dat is een kandidaat winnaar minder, een kandidaat die punten had kunnen afsnoepen van de leidende Maserati. Maserati start met drie wagens, twee van hun hebben veel ballast, één heeft geen extra gewicht. Dat zijn de feiten, de realiteit moet dit weekend zo zijn dat de Maserati nummer 1 achter ons eindigt."