Kumpen – Hezemans dankzij tweede plaats aan de leiding in WK tussenstand.

Anthony Kumpen en Mike Hezemans zijn in de FIA GT manche van Algarve op de tweede plaats geëindigd. Titelconcurrenten Bartels – Bertolini eindigden op de vijfde plaats. Kumpen en Hezemans hebben de kloof met de WK leiders gedicht. Met nog twee wedstrijden te gaan staat het Belgisch-Nederlands duo gelijk met Bartels – Bertolini.

Anthony Kumpen nam in de late namiddag de start en maakte meteen één plaatsje goed, van de derde naar de tweede plaats. Maar dan ging het mis. "We hadden vanmorgen de afstelling een beetje gewijzigd en gingen met iets minder vleugel de baan op. In de eerste ronde maakte ik een foutje bij het remmen waardoor de wielen blokkeerden en ik even van de baan ging. Nadien herpakte ik me en wist via snelle en constante tijden de kloof op de kop van de wedstrijd te dichten."

Na goed drie kwartier wedstrijd kwam Anthony Kumpen binnen voor zijn pitstop. Een ontketende Mike Hezemans ging de baan op. "Ik had een super stint, het ging écht geweldig. In geen tijd rukte ik op naar de leiding en bouwde een comfortabele voorsprong uit. Jammer dat een safety car een einde maakte aan die bonus. Nadat de safety car was verdwenen reed ik opnieuw weg van mijn achtervolgers. Het ging lekker en daarom reed ik bijna tot aan het gaatje."

Anthony Kumpen mocht de laatste vijf minuten van de wedstrijd volmaken. "Mike kwam binnen en ik nam het stuur over. Een super snelle wissel waarna ik gewoon de wedstrijd vol moest maken. Jammer van de safety car, anders hadden we zeker gewonnen. Wat het kampioenschap betreft komen we op gelijke hoogte maar eigenlijk had dat een voorsprong moeten zijn. Vandaag hebben onze concurrenten weer een wagen terug geroepen, de tijden van de 33 gingen opeens de hoogte in waardoor Bertolini toch opnieuw voorbij ging."

"Nog twee wedstrijden te gaan en het is bijzonder spannend" zegt Mike Hezemans. "We moeten gewoon op de ingeslagen weg verder en dan komt het goed!"

De volgende wedstrijd is die van Paul Ricard op zondag 4 oktober.