Anthony Kumpen uit wedstrijd getikt

Geen tweede zege op rij voor Anthony Kumpen in de 24u van Francorchamps. Zondagmorgen omstreeks 05.30 u werd de Phoenix Audi R8 aangetikt door een andere deelnemer met de opgave tot gevolg.

Zaterdagnamiddag om 16.00 u werd de 24u van Francorchamps 2010 op gang geschoten. “Fassler nam de start maar verloor even later een ronde bij een safetycar procedure. Net op het moment dat hij de pitlane wou verlaten sprong het licht op rood en moest hij een rondje wachten."

Anthony Kumpen ging voor het eerst om 19.00 u de baan op. “Na een tijdje begon het te regenen. De meeste teams zochten de pits op voor andere rubbers, ik besloot in samenspraak met het team om op de baan te blijven. Een goede keuze want we konden zo wat tijd goedmaken en opschuiven in het klassement. Later op de avond verloren we opnieuw kostbare tijd vanwege een lekke band."

De nacht viel over Francorchamps, de rijders werkten hun stints af en omstreeks 04.00u was het opnieuw de beurt aan Anthony Kumpen. “De tactiek was om bij het ochtendgloren het ritme beetje bij beetje op te drijven om nadien voluit aan te vallen. Het team koos mij om bij nacht het tempo op te drijven omdat ik de piste goed ken. Opnieuw een goede tactische keuze van het Phoenix team want omstreeks 05.30 reden we opnieuw in de top drie. Ik was net de Ferrari van Eric van de Poele voorbijgegaan. Even later deed ik hetzelfde met een Porsche. Ik was deze voorbij toen ik langs achter werd aangetikt. Wat er achter mij gebeurde kan ik niet zien maar van de veiligheidsmensen hoorde ik dat Eric van de Poele mee wilde schuiven en vandaar dat beide wagens mij raakten. De wagens waren te fel beschadigd en moesten opgeven. Jammer om op zo’n manier de wedstrijd te moeten verlaten."

Enkele uren later onthoudt Anthony Kumpen ook positieve elementen. “De samenwerking met het Phoenix team en de officiële Audi rijders was super! De strategie was tot in de puntjes uitgekiend en werkte, de sfeer in het team was goed, het kader waarin we konden werken kon niet beter. Dit smaakt naar meer. We hebben goede contacten gelegd dit weekend. Mogelijk komt er nog een vervolg."