Anthony Kumpen Belcar kampioen 2010!

Anthony Kumpen is zaterdagavond als derde geëindigd in de 10u van Zolder, de slotmanche van het Belcar kampioenschap 2010. Dankzij dit resultaat wint Anthony Kumpen zijn 9de nationale titel, zijn 6de Belcar titel nadat hij eerder dit seizoen ook al voor een 5de keer de 24u van Zolder op zijn naam schreef. 2010 mag als een Grand cru beschouwd worden. Na een korte nacht analiseert Kumpen de wedstrijd en het voorbije kampioenschap.

Het weekend begon met een pole en eindigde met de derde plaats en het kampioenschap. Hoe heb je deze natte zaterdag beleefd?

De pole was een goed begin en in de eerste uren van de wedstrijd zijn we echt voluit gegaan. We behielden de leiding tot bij de eerste safety car. Toen maakten we een kleine tactische fout waardoor we van de eerste naar de vierde plaats tuimelden. Niet voor lang want binnen de kortste keren reden we opnieuw aan de leiding. Iets over halfweg maakte de #60 (Goossens-Soulet-Westbrook) een fout waardoor ze meer dan een kwartier in de pits bleven. Vanaf dat ogenblik hadden we een kloof van 5 ronden op onze titelconcurrent en was het zaak om hen voor te blijven. We zijn de koers beginnen controleren zonder risico’s te nemen, lieten het tempo met zo’n 10 seconden per ronde laten zakken en zo hebben we de race tot een goed einde gebracht.

Hoe moeilijk was het om in de gutsende regen te racen?

Onvoorstelbaar moeilijk, soms onmogelijk en bij wijlen zelfs gevaarlijk en onverantwoord. Meerdere teams vroegen aan de wedstrijdleiding om de safety car de baan op te sturen omdat de zichtbaarheid nul was en er overal aquaplanning was maar de teams kregen geen gehoor. Ik hoop dat er in de toekomst bij dit soort momenten beter overleg en communicatie is want het was écht wel gevaarlijk. Bij regenweer rijden we rondjes van ongeveer 1 min 40 sec. Gisteren reden we 30 à 40 seconden trager. Het had meer weg van bootje varen en het had niets meer van doen met racen.

9 nationale titels, 6 Belcar titels en 5 keer winnaar in de 24u van Zolder. Je hebt de records nog een beetje aangescherpt.

Dat is leuk maar daar is het me niet om te doen. Het is gewoon een logisch gevolg van mijn brandende ambitie en dat is winnen. Telkens ik de baan op ga wil ik de beste zijn, wil ik winnen. We zijn dit jaar met een nieuw project begonnen en ervaring is nu eenmaal niet te koop. Dus moet je beginnen bouwen. In de eerste race kenden we pech zodat we een tijdlang hebben moeten achtervolgen om de kloof te kunnen dichten. We zijn erin geslaagd om in een debuutjaar van een nieuw team met een nieuwe wagen de titel te pakken.