Losgekomen wielen houden Viage KRK-Racing van het podium

Het Viage KRK – Racing team blijft na afloop van de eerste Belcar wedstrijd met een kater zitten. Anthony Kumpen en Koen Wauters moesten een zekere podiumplaats uit handen geven nadat de Mercedes SLS AMG GT3, met Koen Wauters achter het stuur, het linkerachterwiel verloor waardoor Wauters de wagen aan de kant moest zetten.

Enkele ronden eerder kwam broer Kris Wauters goed weg toen zijn wagen begon te slingeren. Ook bij hem was een losgekomen linkerachterwiel de oorzaak. Kris Wauters en Raf Vanthoor haalden het einde wel, ze eindigden vijfde. Zonder de technische problemen hadden ook zij aanspraak kunnen maken op het podium. De volgende wedstrijd wordt over twee weken gereden op Zolder.

Koen Wauters : “Ik was tevreden over mijn eerste stint maar achteraf bekeken ben ik misschien iets te voorzichtig geweest. Het was een korte aflossing van 30 minuten, eens ik goed in het ritme zat moest ik binnenkomen maar dat was zo afgesproken. Anthony zou een uur rijden, ik zou een half uur rijden zodat er nadien voor beiden 45 minuten zouden overblijven. Mijn tweede stint was veel beter en ik draaide bijna constant rondjes van 1 minuut 33 seconden. De les is dat ik de volgende wedstrijd meteen die tijden moet kunnen rijden want als je de rekening maakt en al die seconden optelt dan zou ik na de pitstops niet na maar voor de Audi van Longin-Maassen hebben gereden. Maassen was een mikpunt, ik voelde dat het mogelijk was om hem te volgen tot ik plots een raar gevoel kreeg. Ik dacht aan een lekke band en verwittigde via de boordradio de crew. Ik kwam binnen voor 4 andere banden en vertrok opnieuw. Geen vuiltje aan de lucht tot ik de baan op reed. Toen ik rechts het circuit op draaide stond de auto bijna dwars. Ik kon er niet mee rijden en liet dat ook weten aan de mensen aan de muur. De volgende bocht sukkelde ik in de grindbak en ging mijn linkerachterwiel op de loop. Er zat niets anders op dan de wagen aan de kant te zetten. Dit is bijzonder jammer want op die manier geven we een zekere podium plaats weg. De jongens van het team valt niets te verwijten. Naar de oorzaak van het probleem hebben we het raden. Ik verneem net dat Mercedes dit weekend tijdens een andere wedstrijd ook met dit probleem geconfronteerd werd. Dit is geen kinderzieke of een details dat je met een vingerknip oplost."

Anthony Kumpen : “De start was goed en ik kon mijn positie houden. Ik was iets sneller dan de Audi maar raakte er niet voorbij. Niet veel later kwamen we in het verkeer terecht en daar had ik een beetje pech zodat de Porsche de leiding pakte en ik terugviel naar de derde plaats. Uiteindelijk raakte ik de Audi voorbij en snelde er meteen van weg. Ik kwam goed terug op de leider maar werd gehinderd door een gedubbelde wagen. De koersdirectie liet die gewoon tussen ons rijden, ik snap het nu nog steeds niet. Tijdens de tweede stint kon ik mijn positie handhaven en zonder die problemen hadden we zeker op het podium gestaan. De derde plaats hadden we in handen maar Koen was op het einde sterk onderweg met nieuwe banden. De tweede plaats was mogelijk geweest maar dat zullen we jammer genoeg nooit weten. De prestatie vandaag was goed, er ligt nog veel werk op de plank maar het potentieel om koersen te winnen is zeker aanwezig."

Raf Vanthoor : “Ik was bij de start goed weg en won drie plaatsen. Er waren enkele schermutselingen met Tim Verbergt en nog enkele rijders die mekaar wat aan het duwen waren en de onnozelaar aan het uithangen waren en dat voor een wedstrijd over drie uur. Ik hield me afzijdig maar Tim Verbergt slipte en botste tegen mijn wagen. Toen was voor ons de koers al zo goed als voorbij. Waarschijnlijk werd door de impact de ophanging en de sporing geraakt. De wagen had enorm veel last van onderstuur en was moeilijk bestuurbaar. We eindigen als vijfde maar uiteraard was mijn ambitie veel hoger. Het is ontzettend jammer voor Koen en Anthony. We moeten nu goed overleggen met Mercedes hoe we dit probleem moeten oplossen."

Kris Wauters : “Doordat Raf in de eerste ronde aangetikt werd stond onze sporing scheef waardoor we veel last hadden van onderstuur. In de trage bochten was er totaal geen mechanische grip en op die manier verloren we zeker een seconde per ronde. In de tweede stint ging het steeds beter en beter. Al doende leert men zegt een spreekwoord en dat was voor mij van toepassing want ik had in de aanloop van deze wedstrijd niet zoveel kunnen rijden. Het liep steeds beter tot ik moest binnenkomen met een losgekomen wiel. Toen ik richting Bolderberg reed, ging ik net na de heuvel bijna in de muur. Net als Koen dacht ik aan een lekke band zodat ik binnen kwam voor andere banden. Twee ronden later stond ik opnieuw in de pits en toen bleek dat er twee wielen waren losgekomen. Ik ben terug de baan op gegaan en als vijfde geëindigd maar het is ontgoochelend want we waren met de vingers in de neus als vierde kunnen finishen en misschien zelfs nog iets beter. Koen en Anthony hadden derde kunnen zijn. Naar de oorzaak hebben we het raden maar het is wel opvallend dat beide wagens haast op hetzelfde moment met identiek hetzelfde probleem geconfronteerd worden. Vast staat dat onze jongens niets te verwijten valt, ze hebben hard gewerkt en hadden een beter resultaat verdiend. Twee nieuwe wagens competitief krijgen op zo’n korte termijn is niet simpel. Een dikke pluim voor die gasten. En over twee weken is het tijd voor revanche!"