Fantastische zege voor Viage KRK – Racing team!

Binnen!!! De eerste zege van het seizoen is binnen voor het Viage KRK – Racing team. Koen Wauters en Anthony Kumpen wonnen met hun Mercedes SLS AMG GT3 de tweede wedstrijd van het Belcar kampioenschap. Kris Wauters en Raf Vanthoor hadden minder reden tot feesten. Kris Wauters werd vroeg in de wedstrijd aangetikt door een andere wagen. Opnieuw dus een wedstrijd waarin Raf Vanthoor en Kris Wauters niet voluit konden gaan want ze gevolgen van die aanrijdingen droegen ze de ganse race mee.

Zondagmiddag, kwart voor drie. 20000 toeschouwers maken zich op voor de tweede Belcar wedstrijd, een sprintrace over 125 minuten. De fans zien Anthony Kumpen goed uit de startblokken schieten. “Het was een rustige start waarin ik mijn positie behield. Het was mijn bedoeling om die derde plaats aan te houden omdat ik wist dat het in het begin van de wedstrijd het iets moeilijker zouden hebben. We hebben niet echt een piek maar we zijn wel zeer constant. Zo hadden we de wagen op vrijdag ook afgesteld en dat heeft geloond. Na een half uur begon ik mooi terug te komen op de twee leiders en iets later had ik Soulet te pakken. Ik heb me dan achter Paltalla genesteld omdat ik wist dat die wagen bij de pitstop zou terugvallen omdat de tweede rijder niet zo snel is."

Anthony kwam in tweede positie pitten. Koen Wauters nam het stuur over. “De stop verliep vlekkeloos maar wel enkele ronden later dan gepland omdat er bij de nieuwe banden één leegloper was. Gelukkig had Anthony genoeg benzine om nog langer buiten te blijven. Uiteindelijk bleek het probleem niet aan de band te liggen. Een ventiel was stuk en eens dat vervangen was het probleem opgelost en kon de stop doorgaan. Het was een goeie stop binnen de timing die we voorzien hadden. Ik had snel het goeie ritme te pakken, mijn banden waren meteen op temperatuur. Ik kwam op achter Goossens en de bedoeling was om gewoon aan te pikken maar na vier bochten veranderde ik van tactiek en dacht ik ga niet proberen aan te pikken, ik ga hem gewoon voorbij rijden. Dat lukte vrij makkelijk en even later zag ik het bord van P1 (leider). Het enige probleem was dat ik niet kon communiceren met het team. Zij hoorden mij, maar ik kon hen niet horen zodat we het op de ouderwetse manier deden. Thumb up als het tempo goed is en anders toon je me dat ik sneller moet gaan. De duimpjes gingen de hoogte in, het tempo was prima en constant. Ronde na ronde reed ik 1 min 33.7 sec. Het was een plezier om die constante te zien."

Anthony Kumpen mocht de race volmaken voor de Viage KRK Mercedes met startnummer 4. “De tweede pitstop was een hele korte. Gewoon even tanken en dan terug weg. We bleven aan de leiding en hadden een voorsprong van 11 seconden op de Porsche van Goossens. Ik moest alleen maar consolideren en de wagen over de meet brengen. Het seizoen verloopt net als vorig jaar toen ik in de eerste wedstrijd moest opgeven en de daaropvolgende won. In juni komt de wedstrijd in Francorchamps eraan. Volgens mij komt het potentieel van de Mercedes daar nog beter tot zijn recht. Ik kijk er naar uit. In vergelijking met de eerste wedstrijd denk ik niet dat we nu sneller waren dan tijdens de eerste race maar we waren veel constanter. Tijdens de vrije trainingen hebben we gereden met oude banden en volle tanks. Daar hebben we de basis voor deze zege gelegd. De jongens hebben drie dagen hard gewerkt. Ik ben blij dat we het voor hun hebben kunnen afmaken."

“Toen Anthony de zwart wit geblokte vlag pakte was de ontlading bij iedereen groot" aldus Koen Wauters. “Op zaterdagavond hebben we nog lang geoefend op de pitstops. Sinds vrijdag hebben de gasten hard gewerkt en in de eerste race hebben we veel pech gekend. Qua pitstops hebben we het onderste uit de kan gehaald. Ik ben sneller geworden omdat ik de wagen nu beter begrijp dan tijdens het eerste raceweekend. Ik had ook heel veel vertrouwen en dat is goed. Deze zege is een opluchting. Anderzijds baal ik nu extra over de eerste manche want anders stonden we mee aan de leiding in het kampioenschap, nu moeten we achtervolgen. Er zijn nog vier wedstrijden maar dat is niet zoveel. Eigenlijk mag je niets laten liggen. Vorig jaar was er een wedstrijd meer en pas in de laatste wedstrijd pakte Anthony de titel. Het wordt dus nog zwaar maar nu gaan we even genieten van de zege."

Zoals eerder gezegd verliep de wedstrijd voor Raf en Kris niet zo vlekkeloos. Kris Wauters nam de start. “De start was goed en ik schoof meteen een plaats op. Het was wel een beetje moeilijk om in die eerste ronde de banden op temperatuur te krijgen maar nadien liep het beter tot ik na een vijftal ronden werd aangetikt door een Aston Martin. Ik ging van de baan, net niet in de muur, verloor een kleine halve minuut maar kon gelukkig verder rijden. Ik was toch wat ongerust over de toestand van de wagen die niet meer aanvoelde als voor de klap maar naarmate de wedstrijd vorderde kon ik toch constante tijden rijden."

Kris Wauters werkte zijn stint zoals op voorhand gepland af en gaf dan het stuur over aan Raf Vanthoor. “De stop verliep van de kant van Kris en mezelf helemaal niet vlekkeloos. De seconden tikten voorbij. Toen ik de baan op reed merkte ik dat ik niet kon schakelen. Er was een probleem aan het stuur waardoor ik een volledige ronde in eerste versnelling gereden heb en om dan opnieuw de pits binnen te komen. Een halve minuut later was het probleem opgelost maar konden we de kloof niet meer dichten. Jammer voor ons maar fantastisch voor Koen en Anthony. Ze hebben een schitterende prestatie geleverd net als iedereen van het Viage KRK – Racing team!"