Viage KRK – Racing pakt de pole. Kris Wauters haakt af

Het Viage KRK-Racing team kan terugblikken op geslaagde vrije trainingen en kwalificaties. Donderdagnamiddag toonde Anthony Kumpen zich tijdens de superpole de beste van de Belcar deelnemers wat hem de pole oplevert. Sportief niets dan goed nieuws, extra sportief is er minder goed nieuws want Kris Wauters moet met een rugblessure forfait geven.

“Donderdag heb ik mij domweg misstapt en een rugblessure opgelopen" zegt Kris Wauters. “Ik ben nadien nog in de wagen gekropen om de kwalificaties te rijden maar het werd al snel duidelijk dat het niet ideaal was om in deze omstandigheid deel te nemen aan een 24u race. Dit is één van de hoogtepunten van het seizoen waarin wij als team willen presteren. Hoe jammer ik het ook vind, ik moet forfait geven. Het team primeert boven mijn eigen ambitie."

Kris Wauters wordt vervangen door de Nederlander Dennis Retera. “Ik reed samen met Dennis de 24u van Francorchamps" zegt Raf Vanthoor. “Dennis is iemand die past in het team, die onze filosofie snapt. Hij is snel, betrouwbaar, kent de wagen, kent het team en hij vindt het uiteraard heel jammer dat Kris noodgedwongen forfait moet geven. Maar hij is zeer gretig en zal, om het op zijn Nederlands te zeggen, zijn stinkende best doen voor het Viage KRK-Racing team."

Retera draaide donderdag zijn eerste rondjes aan boord van de Viage KRK-Racing team Mercedes SLS AMG GT3. Anthony Kumpen nam de superpole voor zijn rekening en was de beste van de Belcar deelnemers. “De 10 beste Belcar wagens mochten het in die superpole tegen elkaar opnemen en een rondje 1:31.574 volstond voor de pole" aldus Anthony Kumpen. “Zo’n prestatie geeft iedereen dat extra duwtje dat je in een zware uithoudingsrace als deze kan gebruiken. Zaterdag gaan we niet overhaast starten want dat zou zinloos zijn. Vijf zeges in de 24u van Zolder is mooi maar geef toe dat een zesde nog mooier zou zijn" besluit een glimlachende Anthony Kumpen.

“De startpositie in een etmaalrace is niet zo belangrijk want dit is geen sprintwedstrijd maar een uithoudingsrace" zegt Koen Wauters. “Maar het is een leuke opsteker voor het team dat al schitterend gewerkt heeft, voor de fans en ook voor de sponsors is dit publicitair interessant. Het voordeel van helemaal vooraan te starten is dat je uit het nerveus gedoe tijdens de start blijft. Als je op de vierde of vijfde rij moet starten is het altijd uitkijken, nu heb je vrij baan."