Ondanks aanrijding starten Wauters – Kumpen op tweede rij.

De pechreeks van het Viage KRK – Racing team blijft maar duren. Ook in de allerlaatste kwalificatiesessie van het seizoen kreeg het Limburgse team af te rekenen met pech. Zowel Anthony Kumpen in de eerste sessie als Koen Wauters in de tweede sessie werden aangetikt. Ondanks alle tegenslagen start de Viage KRK – Racing team Mercedes SLS AMG GT3 morgen op de vierde plaats.

“Tijdens de vrije training op vrijdag waren we de snelste en ook in de eerste sessie liep het lekker" zegt Anthony Kumpen. “Ik reed de tweede tijd maar werd even later aangetikt zodat ik vervroegd de pits moest opzoeken want de wagen was helemaal niet meer in balans. De crew werkte uitstekend en kreeg de wagen startklaar voor de tweede sessie."

“De bedoeling van die tweede sessie was om een strak tempo te rijden, niet zozeer om de pole na te jagen" zegt Koen Wauters. “Ronde per ronde dreef ik het ritme op tot er een trage Porsche voor me reed. Ik kon hem netjes inhalen en had dik twee wagenlengtes voorsprong toen ik de volgende bocht aansneed en vervolgens diezelfde Porsche mij rechtsachter aantikte. Het is onbegrijpelijk. Net daarvoor had hij zijn remzone gemist en nu opnieuw. Het ergste van alles is dat hij zich niet eens kwam verontschuldigen zodat ik hem zelf dan maar ben gaan opzoeken. Toen verontschuldigde hij zich wel maar je vraagt je af waar je mee bezig bent."

“De ophanging rechts achteraan is helemaal stuk" zegt teammanager Wim Everaerts, teammanager van Viage KRK. “Dit is al de zoveelste keer dit seizoen dat we aan de bak moeten maar ook nu zullen we alles perfect kunnen herstellen. De #4 zal morgen als nieuw aan de start komen. De reparatie zal enkele uren in beslag nemen en nadien gaan we nog pitstops oefenen want ook in de allerlaatste race van het seizoen moeten we scherp staan."

“Morgen is een andere dag en we gaan ons best doen om onze ambitie waar te maken en het seizoen in schoonheid eindigen" aldus Anthony Kumpen. “Maar makkelijk zal het niet zijn. We mogen niets laten liggen, niet op de baan, niet in de pitlane. Koen en ik zijn er klaar voor net als de crew. Als ze na zo’n zware werkdag nog pitstops gaan oefenen zeg ik chapeau. Die professionele houding moeten we belonen, het liefst met champagne."