Nabeschouwing Monza: “Top 5 in dit veld is een verdienste!"

Na een seizoen 2012 met Ferrari in het WK GT staat Enzo Ide in 2013 voor een schitterende dubbele opdracht. De jonge West‐Vlaming zal met Phoenix Audi zowel de Blancpain Endurance Series als de FIA GT Series betwisten, aan de zijde van zijn landgenoot Anthony Kumpen en voor de langere races de Duitse wereldkampioen GT1 Markus Winkelhock. De opener van de Blancpain Endurance Series op de uiterst snelle omloop van Monza was een voltreffer op alle fronten: een onwaarschijnlijk sterk deelnemersveld, een hoogstaande competitie met de top van de Europese GT‐racerij en in die context een zeer knappe vijfde plaats voor het trio Enzo Ide, Anthony Kumpen en Markus Winkelhock. “Als je het geheel bekijkt hadden we misschien nog een trapje hoger kunnen staan, maar dan spreek ik wel over een perfecte race. Nu waren we er dicht bij en mogen we zeker spreken van een knappe verdienste", aldus de West­‐Vlaamse belofte Enzo Ide.

Monza was niet meteen een omloop waar de Audi-teams op zaten te wachten, maar anderzijds is de omloop in de buurt van Milaan een attractie op zich.

Enzo Ide: “Monza is bijzonder snel, met lange rechte lijnen en intense remzones. Onze Audi R8 LMS Ultra is een auto die het van zijn wegligging moet hebben, meer dan van de topsnelheid en dat is hier een voorwaarde om helemaal vooraan te eindigen. Anderzijds kan je inhalen op deze omloop en is er de homogeniteit van het team, net als het doorgedreven professionalisme van de mensen van Phoenix. We waren dan ook niet verslagen bij voorbaat."

De kwalificaties zijn meer dan de race een oefening waar pure snelheid de troef bij uitstek is en Enzo ide was dan ook blij met een top 20.

Enzo Ide: “De race wordt een ander gegeven, ik ga starten en zal trachten al een deel plaatsen goed te maken, alvorens het stuur aan Anthony en later dus Markus door te geven. De eerste opdracht zal zijn om heelhuids door die eerste, bijna legendarische, chicane te komen. Eens die opdracht volbracht, beginnen we pas echt aan de race."

De race verliep behoorlijk, al werd het team hier en daar opgehouden, wat uiteraard tijd kostte en die is zeer kostbaar in deze zeer hoogstaande competitie.

Enzo Ide: “Zelf heb ik last gehad gedurende enkele ronde van een probleem met de benzinepomp, gevolgd door een lekke band. Desalniettemin klom ik van de 20ste naar de 15de stek, een opmars die Anthony verder zette. Tijdens zijn laatste pitstop hebben we dan een probleem met de tankinstallatie gekend, waar weer wat tijd verloren ging. Vijfde is dus zeker een mooie uitslag, maar gezien de uitstraling van dit kampioenschap mikken we voor de volgende races nog op meer!"

Afspraak komend weekend voor de volgende race van de FIA GT Series op Circuit Zolder!