Ron Marchal wordt de teamgenoot van Vincent Radermecker voor 6 wedstrijden!

De suspens bleef duren tot deze woensdag, maar nu is er duidelijkheid. Nadat Christian Kelders verkoos andere wegen te bewandelen was het lange tijd raden naar wie de teamgenoot van Vincent Radermecker zou worden op één van de Mosler MT900 van Gravity Racing International. Loris de Sordi, teammanager, ging de uitdaging aan om een teamgenoot te vinden voor de snelle Luikenaar, zodat deze zijn kansen kan verdedigen tijdens ten minste 6 van de 7 meetings van het Belgian GT Championship, voorheen Belcar.

Meerdere wegen werden bewandeld, maar uiteindelijk was de weg naar... Nederland de beste route! Ron Marchal, die vorig jaar in Belcar present tekende met een Aston Martin DBRS9 GT3, heeft zich akkoord verklaard om de betrokken Mosler de sporen te geven. "De laatste onderhandelingen hadden deze ochtend plaats en iedereen binnen het team van Gravity Racing International, Vincent Radermecker incluis, is zeer verheugd met de komst van Ron", vertelt Loris de Sordi het nog ‘warme' nieuws. "Iedereen kon het vorige jaar al vaststellen: Marchal is een snelle jongen en samen met Vincent zal hij een te duchten duo vormen. Anthony Kumpen en Bert Longin gaan voluit voor de titel, maar de Mosler van Radermecker en Marchal moet zeker in staat zijn een of andere zege in de wacht te slepen..."

Momenteel heeft Ron Marchal een overeenkomst met Gravity Racing International voor 6 wedstrijden, zijnde het volledige kampioenschap... minus de 24 Uren van Zolder. "De inschrijving van onze tweede bolide voor de etmaalrace is nog niet zeker, daar we nog steeds niet weten hoe de topwagens behandeld zullen worden tijdens deze meeting", gaat de Sordi verder. "De aanwezigheid van Kumpen en Longin in deze 24 Uren is een feit, daar dit duo voor de titel gaat. Een tweede Mosler laten we starten indien de reglementen niet in ons nadeel zijn. Ik denk hierbij vooral aan de tankstops..."

Ondertussen zullen er - in tegenspraak tot sommige eerdere geruchten - wel degelijk twee Mosler MT900 van Gravity Racing International aan de start staan van het Belgian GT Championship te Zolder, in het kader van de Belgian Races Kick Off.

En eens dit eerste treffen van het nieuwe seizoen achter de rug is, wacht er voor de ploeg van Loris de Sordi en Willy Plas een volgende uitdaging, zijnde het FIA GT3 Championship. Maar, dat is dan weer een ander verhaal...