Kumpen-Longin slachtoffers van sabotage.

Anthony Kumpen en Bert Longin hebben het einde van de derde wedstrijd van het Belgian GT Championship niet gehaald. Oorzaak is een motorprobleem dat het gevolg is van een inbraak in de box van Gravity International in de nacht van zaterdag op zondag.

"Toen we vanmorgen aankwamen merkten we dat er inbrekers waren geweest" aldus Anthony Kumpen. "We hebben de politie gebeld, die hebben de nodige vaststellingen gedaan en zijn een onderzoek gestart. Bij nazicht van de wagen bleek dat zowel de remmen als de velgen gesaboteerd waren en dat er water bij de benzine gedaan was. Wie zoiets doet? Geen idee … De politie tast ook volledig in het duister. Dit is niet alleen een smerige zaak, het kost ons ook de leiding in het kampioenschap. Alles was aanwezig om hier te winnen."

Het weekend was zaterdagmiddag uitstekend gestart. "In de vrije trainingen liep het uitstekend" zegt Bert Longin. "We waren in beide vrije trainingen het snelste. In de eerste kwalificatiesessie kregen we een probleem met de benzinetoevoer en kon Anthony maar één rondje rijden. We wilden niets aan het toeval overlaten en begonnen de tweede sessie met een volle tank. Geen ideaal scenario voor de kwalificaties maar toch lukten we de snelste tijd in die sessie. Over het geheel van de twee sessies bekeken hadden we de derde tijd, goed voor een start van op de tweede lijn" aldus Bert Longin.

Het Gravity International team werkte zich vanochtend uit de naad om de wagen wedstrijdklaar te krijgen. Het lukte, Anthony Kumpen ging uitstekend van start. "Na 35 minuten reed ik in tweede stelling, net achter teamgenoot Vincent Radermecker" zegt Anthony Kumpen. "Maar ik voelde dat de wagen niet volledig in orde was, en dat is helemaal geen verwijt aan het team want zij hebben er alles aan gedaan om de wagen klaar te krijgen. De wagen remde niet goed en had een gebrek aan kracht maar ondanks die problemen reden we toch in tweede positie!"

Even later doken er problemen met de benzinetoevoer op. "Anthony kwam binnen, deed zijn relaas aan de monteurs die naar een oplossing zochten" vertelt Bert Longin. "Niet veel later ging ik terug de baan op, niet voor lang. Ik ben een viertal keren binnen en dan weer buiten gereden. We wilden de oorzaak kennen al was het maar om met een gerust gemoed naar de volgende wedstrijd te gaan. Na deze inbraak van vannacht zijn we nergens meer zeker van. Het is een pure schande, zoiets hoort niet thuis in de sport. Heel even zat ik in de put maar nu heeft de ontgoocheling plaats gemaakt voor boosheid en wil ik er nog meer invliegen. Dit motiveert me. Wie denkt dat ze ons op deze manier klein krijgen kent ons nog niet goed."